Förening

RFSL Ungdom

Ikon för platsvisare På flera orter

RFSL Ungdoms vision är en värld fylld av kärlek och respekt där alla hbtqi-ungdomar är, lever och uttrycker sig som de själva vill.

Som medlem i RFSL Ungdom är du med och skapar förändring för unga hbtqi-personer. Det är gratis att bli medlem i RFSL Ungdom för alla som är upp till 30 år gamla. Om du är upp till 25 år kan du också bli medlem i RFSL utan kostnad!

Hos oss får du lära dig mer om hbtqi, föreningsarbete och hur vi kan förbättra världen tillsammans. Du är viktig!

Stötta hbtqi-personers rättigheter tillsammans med oss!

Du kan vara med i vårt politiska påverkansarbete vilket drivs inom många olika områden. Det handlar om rätten till asyl, transpersoners och intersexpersoners rättigheter och möjligheten för unga att engagera sig, bland massa annat. Utöver att engagera sig inom olika områden går det att engagera sig både nationellt i vår förbundsstyrelse och lokalt i våra distrikt. Vi gör verksamhet av och för hbtqi-personer genom till exempel fikaträffar, filmkvällar, läger och demonstrationer!

Ett annat viktigt steg mot vår vision är att få unga hbtqi-personer att känna sig trygga, sedda och bekräftade av de vuxna de möter i sin vardag. Vi erbjuder därför utbildning till yrkesverksamma inom skola, fritid, vård och myndigheter för att de ska kunna ta det ansvaret.

Hos RFSL Ungdom kan du:

  • Anordna events eller aktiviteter
  • Arbeta i en styrelse
  • Bli medlem