Förening

Gröna studenter

Ikon för platsvisare På flera orter

Bli en klimathjälte tillsammans med Gröna studenter! Vi gör Sverige, Europa och världen grönare och ju fler medlemmar vi är desto högre hörs vår röst och möjlighet att påverka blir starkare.

Gröna studenter är Miljöpartiets studentförbund och jobbar för ett hållbart studentliv och att högre utbildning är en mötesplats för personer med olika bakgrund och erfarenheter. Vi är opinionsbildande både gentemot moderpartiet och samhället i stort. Vårt politiska arbete utgår ifrån innehållet i Miljöpartiets partiprogram, utöver det finns vårt eget idéprogram som syftar till att vara vägledande i organisationens politiska påverkansarbete. 

Genom att bli medlem i Gröna studenter är du med och bidrar till ett mer hållbart samhälle för både människa och klimat. Du bidrar även till att svensk politik baseras på forskning.

Vi vill ha ett samhälle som tar hänsyn till både människor och miljö!

Vill du engagera dig lokalt? Gå med i någon av våra lokalavdelningar och anordna event, värva medlemmar, skriv debattartiklar, demonstrera eller arrangera lokala föreläsningar. Vi har massa tips och hjälp för att förenkla ditt engagemang och hur du kan utveckla ditt ledarskap. Finns det ingen lokalavdelning i ditt område – vi hjälper dig att starta en!

Hos Gröna studenter kan du

  • Anordna events eller aktiviteter
  • Arbeta i en styrelse
  • Bli medlem
  • Jobba i ett specifikt projekt