Förening

ELSA Sweden

Ikon för platsvisare På flera orter

ELSA Sweden är en del av världens största internationella organistioner för juriststudenter. Vi är ett nätverk av 50 000 juriststudenter från 44 medlemsländer!

Vår organisation, The European Law Students’ Association, är icke-poltisk, icke-vinstdrivande samt oberoende och finns till för att våra medlemmar ska utvecklas som framtida jurister. ELSA Sweden tar vid där juristutbildningen inte räcker till.

Juriststudenter från 44 olika länder får möjlighet att träffas och utbyta tankar genom olika internationella aktiviteter. Till exempel den globala rättegångstävlingen ELSA Mot Court Competition, eller var Law Schools, där ELSAS:s medlemmar får möjligheten att tillsammans fördjupa sig i olika juridiska områden under en vecka under sommar- eller vinstersemestern.

A just world in which there is respect for human dignity and cultural diversity.

Funderar du på hur det kan se ut att jobba utomlands? Då har du möjlighet att åka på utlandspraktik genom vårt ”STEP”-program hos någon av våra partners runtom i världen. Är du snarare nyfiken på hur stora samhällsorganisationer såsom EU och FN fungerar i praktiken? Du har då möjlighet att delta på olika toppmöten i städer såsom New York, Bryssel eller Strasbourg som delegat åt ELSA vilken har en unik observatörsstatus på flertalet internationella institutioner.

Vi driver det lokala arbete genom våra 300 lokalgrupper som i Sverige finns representerade vid åtta universitet: Göteborg, Linköping, Lund, Stockholm, Umeå, Uppsala, Karlstad och Örebro.

För att bli medlem hos oss krävs det att du är antagen på jurist-, rättsvetenskapliga-, eller affärsjuridiska utbildningen. Ditt medlemsskap skapar mervärde och sätter guldkant på utbildningen. Du får tillgång till en massa olika projekt och events på lokal, nationell och internationell nivå.

Hos ELSA Sweden kan du

  • Andorda events och aktiviteter
  • Arbeta i en styrelse
  • Bli medlem
  • Arbeta administrativt
  • Hjälpa till med sociala medier
  • Jobba i ett specifikt projekt