Förening

Kvinna till Kvinna

Ikon för platsvisare På flera orter

Kvinna till Kvinna är en av världens främsta kvinnoorganisationer och jobbar för kvinnors rättigheter runt om i världen. Vi ger kvinnor förutsättningar att ta makten över sina egna liv!

Kvinna till Kvinna finns för att ge kvinnor en röst. I världens krig och konflikter utsätts kvinnor för våld och övergrepp och världen är fortfarande långt ifrån jämställd. Vi finns på plats där det är som absolut tuffast att vara kvinna.

Vi gör det möjligt för unga flickor och kvinnor att ta steget vidare – i skolan, ut på arbetsmarknaden eller in i politiken. På så sätt får kvinnor möjlighet att ta makten över sina egna liv och att ta plats i samhället. Vi är övertygade om att jämställdhet leder till mer hållbara samhällen. Mer jämställdhet leder till starkare fred och demokrati.

Var med oss i kampen för kvinnors rättigheter!

Brinner du för fred, jämställdhet och kvinnors rättigheter? Vill du vara med och förändra världen globalt och lokalt? Engagera dig som volontär och arrangera event, sprid information eller anordna en manifestation. Eller bli ledare i Gemaket, ett rum för nyanlända och etablerade tjejer, och prata samhällsfrågor, feminism och normkritik.

Hos Kvinna till Kvinna kan du

  • Anordna events eller aktiviteter
  • Jobba i ett specifikt projekt