Förening

4H

Ikon för platsvisare På flera orter

På 4H finns massor med saker att engagera sig i! Ta hand om djur, lär dig om naturen, få nya kompisar, lär dig spela gitarr eller driv ett helt eget projekt.

4H passar dig som gillar djur och natur, men vårt övergripande mål är att skapa verksamhet för alla. Vi är en partipolitiskt obunden organisation av unga för unga. Genom att vara en ungdomsorganisation där unga själva får påverka sin fritid utan krav på prestation, är 4H en viktig samhällsaktör.

Liksom hela samhället måste 4H utvecklas till att vara en hållbar organisation. Det gör vi genom att hela vår verksamhetsplan bygger på Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling.

Tillsammans arbetar vi för en hållbar framtid!

Organisationens motto är ”Lära genom att göra” och vi har en levande föreningsdemokrati där varje medlem är med och bestämmer över sin fritid. Du kan till exempel arbeta i styrelsen och påverka vår verksamhet. Vi samarbetar även med organisationer i flera olika länder = en möjlighet för dig att utforska världen på ett roligt, utvecklande och lärande sätt.

4H-GÅRDAR – Ta hand om djuren på gården och lär dig samtidigt om naturen och utrotningshotade svenska lantrasdjur. Gårdarna ligger ofta i städer och drivs av ett länsförbund eller en 4H-klubb.

4H-KLUBBAR – Ni bestämmer själva vad ni vill göra, det kan vara allt från att virka mössor till att spela teater eller hämta hem fåren från hagen. Du kan också starta en egen klubb om det inte finns någon på din ort.

4H-FÖRETAG – Här kan du själv eller tillsammans med andra genomföra någon typ av projekt eller uppgift under till exempel ett sommarlov eller ett helt år. Du bestämmer själv vad du vill göra.

Hos 4H kan du

  • Arbeta i en styrelse
  • Bli medlem
  • Engagera dig som ungdomsledare