Förening

Unga Allergiker

Ikon för platsvisare På flera orter

Unga Allergiker är en religiöst och politiskt obunden ideell organisation för barn och unga med astma, allergi och annan överkänslighet.

Vi vet att barn och unga med astma och allergi vill fika, resa, gå på konserter och ishockeymatcher precis som alla andra – utan att bli sjuka. Idag finns det barn och unga som inte ens kan gå i skolan på grund av den dåliga inomhusmiljön. Det vill vi på Unga Allergiker förändra!

Personer med funktionsnedsättning har rätt att delta i samhället på jämlika villkor som alla andra. Detta inkluderar även personer med astma och allergi. Trots detta glöms astma och allergi ofta bort – det är en osynlig funktionsnedsättning som sällan tas på allvar.

Vi sätter gränserna – inte allergin!

Brinner du för en speciell fråga? Vill du t.ex. se mer parfymfria produkter på hyllorna eller känna dig trygg att äta ute? Som medlem i Unga Allergiker kan du till exempel engagera dig i en enskild sakfråga utifrån dina intressen. Du kan också engagera dig i en lokalförening och hitta på roliga aktiviteter, som biovisningar, go-kart eller lasertag! Du behöver inte själv ha någon allergi, astma eller överkänslighet, det räcker att du tycker att våra frågor är viktiga!

Hos Unga Allergiker kan du

  • Anordna events och aktiviteter
  • Arbeta i en styrelse
  • Bli medlem
  • Engagera dig som ungdomsledare