Förening

Ung Teaterscen

Ikon för platsvisare På flera orter

Vi är barn och ungas röst i teatersverige! Ung Teaterscen är ett ungdomsförbund för amatörteater och vi samlar barn- och ungdomsföreningar runt om i hela Sverige.

Ung Teaterscen vill att kultur, och främst amatörteatern, ska få en självklar plats i våra liv och att så många barn och unga som möjligt ska kunna utöva teater. Därför fixar vi massor med roliga aktiviteter med fokus på teater, demokrati, barn och unga!

Som ungdomsförbund för amatörteater arbetar vi av, med och för barn och unga. Det betyder att det är barn och unga som sitter i vår styrelse, driver våra projekt och deltar på årsmötet. Det är alltså inte vuxna som arrangerar aktiviteter för barn och unga utan vi tror helt enkelt att det blir bäst så här.

Vi är medlemmar i LSU (Sveriges Ungdomsorganisationer) och AX (Kulturorganisationer i samverkan) samt har ett nära samarbete med ATR (Amatörteaterns Riksförbund).

Ung Teaterscen är ett partipolitiskt obundet ungdomsförbund för amatörteater och en demokratisk mötesplats för våra medlemmar.

Hos Ung Teaterscen kan du

  • Anordna events eller aktiviteter
  • Arbeta i en styrelse
  • Bli medlem
  • Hjälpa till med sociala medier
  • Jobba i ett specifikt projekt