Förening

Popkollo

Ikon för platsvisare På flera orter

Popkollo är en ideell organisation som arrangerar sommarkollo och andra musikverksamheter för tjejer och transpersoner. Vårt mål är en jämställd musikscen och i förlängningen ett jämställt samhälle!

I Popkollo kan du engagera dig på många olika sätt. Du kanske är en grym fotograf, gillar ekonomi eller vill lära ut trummor? Gå med i en av våra lokala föreningar och var med och forma framtidens Popkollo.

Vi kämpar för en jämställd musikvärld!

På sommarkollot spelar vi olika instrument, skriver låtar, har roliga workshops och lär oss av varandra. Som avslutning ställer vi oss på scenen och spelar, väsnas, sjunger, rappar, solar, och skriker för hela världen. Och du behöver inte kunna spela innan kollot – vi lär oss tillsammans. Låter det utmanande? Det är det! Men också fantastiskt roligt och utvecklande.

Idag samlar vi cirka 20 lokalföreningar som arrangerar popkollon och andra musikverksamheter runtom i Sverige – från Umeå i norr till Malmö i söder. Utöver sommarkolloverksamhet arrangerar vi även vuxenkollon och kollon på andra skollov, driver projekt samt erbjuder utbildningar, föreläsningar och workshops.

Hos Popkollo kan du

  • Anordna events eller aktiviteter
  • Arbeta i en styrelse
  • Bli medlem
  • Engagera dig som kolloledare
  • Jobba i ett specifikt projekt