Förening

Kompis Sverige

Kompis Sverige drömmer om att öppna upp Sverige genom att skapa möten mellan människor. Vi vill ha ett samhälle där vi lär oss av varandra och känner tillit.

Kompis Sverige skapar möten mellan nya och etablerade svenskar på flera olika sätt. Det gör vi till exempel genom individanpassade kompismatchningar, kostnadsfria gruppaktiviteter och workshops på skolor och arbetsplatser.

Genom att vara öppna mot varandra skapar vi större förståelse, minskar språkbarriärer och bryter fördomar. För oss är det viktigt att fokusera på lösningar och lyfta fram goda exempel. På så vis är vi med och skapar ett mer inkluderande samhälle.

Det ska kännas roligt och lätt att vara kompis!

Så här går det till

Svara på några frågor om dig själv via webben eller genom en intervju, så hjälper vi dig att hitta rätt kompis. Första gången du träffar din nya kompis är någon från Kompis Sverige med. Men sedan bestämmer ni själva hur ofta ni vill ses och vad ni vill göra. Vi vill att det ska kännas roligt och lätt att vara kompis och finns här som stöd om ni behöver.

Genom att skapa vänskapsrelationer på individnivå ger vi nödvändiga förutsättningar för ett väl fungerande och mångkulturellt samhälle. Vi vill ha ett Sverige där gränserna mellan etablerade och nya svenskar suddas ut.

Hos Kompis Sverige kan du

  • Bli medlem
  • Hjälpa någon annan