Världen behöver dig!

Ungdomsserien Spotlight satsar på att sätta ungdomarnas berättelser i fokus. Här använder Yara sin röst till att berätta om det hon brinner för.

– Vi är alla olika med olika behov och vi lär oss på olika sätt, säger 15-åriga Yara. I avsnittet ”Hållplatsen” pratar Yara om olikheter i skolan och alla ungdomars rättigheter att få vara den man är.

Spotlight är ett projekt som drivs av Ungdomsplattformen Framtidens Förebilder i Borlänge där unga kan göra sin röst hörd och därmed göra skillnad.

Yara anser att det är mycket som pågår i världen som många blundar åt. Hon är övertygad om att vi måste använda det vi har till att hjälpa andra. Därför använde hon sin röst i Spotlight.

– Jag har lärt mig hur viktigt det är att använda sin röst till något man själv brinner för. Att få en idé att bli till verkligheten är en väldigt häftig känsla, berättar Yara.

Stolthet och ständiga utmaningar

– Jag är väldigt stolt över min Spotlight-video och stolt över mig själv för hur långt jag har kommit.

Yara berättar att hon i början inte visste hur hon skulle skriva och spela in en berättande text/film. Men när avsnittet om ungdomars rättigheter nådde otroligt många, kände hon sig stolt.

Olikheterna är det som är likheten.

Yara har stött på många utmaningar i skolan och har en konstant känsla av att behöva ändra på sig, bli någon annan.

– Men jag tror verkligen det är olikheterna som är likheten, säger Yara.

Yara avslutar med att berätta om sina framtidsplaner, hon ska bli konstnär.

– För mig är det viktigt att tillbringa tid med min familj och vänner. Jag gillar att teckna och tänker bli konstnär när jag blir äldre. I framtiden vill jag också jobba med människor och hjälpa dem som behöver oss, säger Yara.

Yaras tre bästa tips:

  • Världen behöver alltid människor som använder sin röst till viktiga saker, världen behöver dig.
  • Bry dig INTE om vad andra tycker och tänker om dig.
  • Tänk på att vad du lämnar bakom dig när du är borta – det borde vara större än dig.

Webb: Framtidens Förebilder